• IMG_3087_2.jpg
  • IMG_3768_2.jpg
  • IMG_3897_2.jpg

De Koninklijke Enschedese Leoharmonie (ook wel "De Leo" genoemd) is een harmonieorkest in originele bezetting. De vereniging heeft op dit moment zo’n 60 leden, van alle leeftijden. De Leo Harmonie kent een B-/C-orkest (gevorderde muzikanten en beginnende muzikanten) en een A-orkest (zeer gevorderde muzikanten). Er wordt populaire muziek gemaakt in diverse stijlen. Voor liefhebbers van slagwerk beschikt de Leo ook over een slagwerkgroep. Daarnaast heeft de harmonie sinds 2013 ook een blokfluitgroep. Er wordt populaire muziek gemaakt in diverse stijlen. Meer informatie over de verschillende orkesten vindt u in het vereningsinfo menu hierboven en hiernaast.

Naast het muzikale gebeuren is het sociale aspect eveneens van groot belang. De vereniging beschikt over een gezellig clubgebouw en ontwikkelt allerlei activiteiten zoals klootschieten, jeugdweekenden, sinterklaasviering, feestavonden etc.

Bestuur en leden zijn overtuigd van het belang en bestaansrecht van een muziekvereniging als “de Leo”. Een vereniging die voor afleiding, onderlinge betrokkenheid, plezier en muzikale ontwikkeling zorgt, in een tijd die vooral wordt gekenmerkt door individualisme en een toename van zakelijkheid.

Repetities

De verschillende orkestenen de slagwerkgroep van de Leo Harmonie repeteren op donderdagavond in het clubgebouw aan de Blekerstraat 77a te Enschede:

Slagwerkgroep  Donderdag 19:00 - 19:30 
Opleidingsorkest  Donderdag  19:30 - 20:00 
A Orkest  Donderdag  20:15 - 22:15 

De muzikale leiding is in handen van: Luuk Meinders (Dirigent A-orkest en opleidingsorkest).

Muziekschool & Muziekcentrum

De Leo Harmonie werkt nauw samen met de Kaliber Kunstenschool en het muziekcentrum Enschede. Leden van de Leo Harmonie krijgen een korting op muzieklessen van de muziekschool. Zie ook onderstaande websites:

Kaliber Kunstenschool

Muziekcentrum Enschede

FEM

De Federatie Enschedese Muziekverenigingen is een overkoepelend orgaan van muziekverenigingen in Enshede.

Zij helpen bij aanvragen van Subsidie, onderlinge contact tussen verenigingen en vele andere dingen.

FEM Enschede

Neem direct contact op

Leo Harmonie

Blekerstraat 77a,

7513 DS Enschede

info@leoharmonie.nl

www.leoharmonie.nl

 

Sponsoren

vanweersel Elso 
 velo-vd-bij

logo Horst renovatie

 

 

 

JSN Nuru template designed by JoomlaShine.com