Luuk MeindersSinds augustus 2012 maakt Luuk Meinders deel uit van de Koninklijke Enschedese Leo Harmonie als dirigent van het A- en B-orkest.

Al vroeg in zijn jeugd begon hij met zijn muzikale carrière. Zijn eerste kennismaking met muziek was toen hij 10 jaar oud was. Deze kennismaking betrof saxofoonlessen aan de muziekschool in Denekamp. Vanaf dit moment is zijn passie voor muziek alleen maar gegroeid. Een logische vervolgstap bleek een opleiding aan het conservatorium. Op zijn 18e begon Luuk aan de vooropleiding saxofoon aan het conservatorium in Enschede bij Johan van der Linden, na twee jaar heeft hij de overstap gemaakt naar bastuba bij Joost Smeets. Als hoofdvak koos Luuk voor Ha-Fa-Bra directie bij Hennie Ramaekers. Tijdens deze studie heeft Luuk masterclasses gevolgd bij onder andere Guy Gouthals, Alex Schillings, James Gourley en Janis Puricz. In 2007, na vier jaar studie, mocht hij zijn diploma in ontvangst nemen.

Eenmaal na zijn studie startte zijn professionele carrière als bastubaïst bij de Regiments Fanfare Garde Grenadiers en Jagers van de Koninklijke Landmacht. Naast deze werkzaamheden is Luuk lid van Wilhelmina Glanerbrug en heeft hij verscheidene orkesten gedirigeerd, waaronder de Almelose Christelijke Harmonie, De Aaltense Orkest Vereniging en het jeugdorkest van muziekvereniging Wilhelmina Glanerbrug. Tenslotte werkt Luuk regelmatig als invaller bij verschillende orkesten op bastuba of als dirigent.