• IMG_3087_2.jpg
  • IMG_3768_2.jpg
  • IMG_3897_2.jpg

Ons concert heeft de krant gehaald:

Op zaterdag 9 april jl stond in de tubantia het volgende artikel:

 

Uit de Tubantia – zaterdag 9 april 2011
Enschede – Het plein aan de Richard Holstraat, de Jacob Obrechtstraat en de Diepenbrockstraat vormt vanmiddag het toneel van een opvallende boomplantactie. Onder begeleiding van de Koninklijke Leo Harmonie worden zes bomen geplant. Dat gebeurt rond half twee ‘s middags. Naar alle waarschijnlijkheid is wethouder Marijke van Hees ook van de partij.
Het planten van de bomen vormt het sluitstuk van het verfraaien van dit met gras begroeide plein. De gemeente was eerder van plan om alle dertien boompjes ronde het plein te vervangen omdat ze ziek waren of zicht niet goed hadden ontwikkeld.
De buurtbewoners kwamen er toen achter dat stadsbeheer van plan was om de nieuwe bomen niet meer in het trottoir te planten, maar in het gras, volgens nieuwe richtlijnen. De bewoners, aldus woordvoerder Koos van Zoelen, begonnen toen een handtekeningenactie om het pleintje in de oorspronkelijke staat te behouden. Omdat de gemeente onvoldoende geld te beschikking stelde, werd een beroep gedaan op subsidie van ‘Buurt in actie’.
De eerste bomen werden vorige maand geplant.

Zie ook het volgende filmpje:

Neem direct contact op

Leo Harmonie

Postbus 40002

7504 RA Enschede

info@leoharmonie.nl

www.leoharmonie.nl

Sponsoren

AH Kamphuis  vanweersel
 jac hensen  Elso
 velo-vd-bij


 

 

 

JSN Nuru template designed by JoomlaShine.com