Op zaterdag 14 juli sloot de Koninklijke Enschedese Leo Harmonie zijn muzikale seizoen af met het traditionele ” Tuinconcert”. Net als vorige jaar waren zelfs  half juli de weergoden ons niet goed gezind en konden we de tuin alleen gebruiken voor de BBQ. Maar in een gezellige en ongedwongen sfeer konden de slagwerkgroep, en de orkesten A,B en C enkele stukken ten gehore brengen voor vrienden, familie, kennissen en buurtgenoten.

De aftrap werd gedaan door het C orkest. Vervolgens was het de tijd voor onze “slagwerkgroep”. Onder leiding van Gerard oude Spraakstee, ( welke gelukkig weer volledig hersteld is na een operatie) aangevuld met leden van de slagwerkgroep uit Rossum. Voor de pauze bracht vervolgens het B orkest enkele nummers ten gehore, die bekend in de oren klonken.

IMG 0462

IMG 0459

IMG 0463
Voor onze dirigent Hendrik-Jan Mutsaers was het een bijzondere avond, want na 4 jaar was dit zijn laatste concert. Hij heeft het dirigeerstokje overgedragen aan Luuk Meinders.
IMG 0476
Tijdens het tuinconcert is er ook altijd de diploma uitreiking van muzikanten die op de muziekschool Twente hun lessen volgen en hun examen doen. Dit jaar was er slechts 1 examen kandidaat en dat is Laurens Knol. Hij deed B-Examen op alt saxofoon en kreeg uit handen van Andre van Huizen namens de muziekschool zijn B diploma.
IMG 0466
Tevens stonden we als verenging stil bij het feit dat er 2 leden zijn, die 40 jaar lid zijn. Dit is zeker in de huidige tijd bewonderenswaardig. Willy Rickhoff en Robert Nijenhuis, kregen uit handen van onze voorzitter Hein van Grootel hun oorkonde met bijbehorende speld.
IMG 04741

IMG 04722
Het A-Orkest sloot het muzikale deel van de avond af. Bij ons clublied, de Juniorenmars, droeg Hendrik-Jan het stokje over aan Luuk. Onder zijn leiding zullen we na de zomer starten.
In september zullen we van de partij zijn in de Helmerhoek, met de Wijk in Actie.
Naast het muzikale deel was er tijd voor het informele, en kon er genoten worden van een hapje en drankje, inmiddels weer onder een droge hemel.
IMG 0475