KLUS is een samenwerkingsverband tussen de volgende drie verenigingen: KL= Koninklijke (Enschedese) Leo Harmonie, U = Muziekvereniging Unisson Boekelo en S = Muziekcorps der voormalige Schutterij. Dit samengestelde orkest verzorgt op zaterdagavond 8 april a.s. een zeer gevarieerd voorjaarconcert. Naast het optreden van het orkest verzorgt ook de percussie- slagwerkgroep een spetterend optreden met o.a. de werken Holiday for drums en Dangel Line.

Proef het voorjaar met herkenbare nummers en een gevarieerd repertoire zoals:

Can’t take my eys off you van Grewe-Gudio, een liefdesliedje vertolkt door de popband boys town gang of laat u meevoeren door de mooie Afrikaanse klanken van El Bimbo van Naohiro Iwai, de Mars Arnhem herinnert aan de geallieerde opmars in 1944. Folkert Buis, dirigent van Unisson Boekelo componeerde: The Hero with a thousand face, muziek die ons samen met de held meevoert door de wereld. Happy Togehther en The Saint and the City staan ook op het programma. Zo maar enkele werken. Maar er staat meer geprogrammeerd! Laat u verassen.

De zaal opent om 19:30 uur, het concert begint om 20:00 uur. De toegang is gratis. Een eigen bijdrage wordt op prijs gesteld.

Datum: zaterdag 8 april 2016

Locatie: Bonhoeffer college Geessinkweg 100 7544 ND Enschede

Zie ook;

www.Leoharmonie.nl

www.vmschutterij.nl

www.mvunisson.nl

In 2013 bestaat de Koninklijke Enschedese Leo Harmonie 120 jaar. De geschiedenis van onze vereniging kunt u hier vinden.

Om dit gedenkwaardige feit luister bij te zetten, verzorgt de Leo o.a. een jubileumconcert op 2 november 2013 in het Kottenpark college, Lyceumlaan 30 te Enschede.

In de Week van de Amateurkunst (WAK) zal de Koninklijke Enschedese Leo Harmonie op donderdag 4 juni een open repetitie houden. Hierbij zullen het B-/C-orkest repeteren en vervolgens zal het A-orkest een gezamenlijke repetitie hebben met MV Unisson en Muziekcorps der voormalige Schutterij. Op 14 en 28 juni zullen de 3 orkesten gezamenlijke concerten geven. Hiervoor wordt er een aantal gezamenlijke repetities gehouden worden, waar dit er een van is. Het B-/C-orkest repeteert van 19:00 – 20:00 en het A-orkest repeteert van 20:15 – 22:15 in samenwerking met MV Unisson en Muziekcorps der voormalige Schutterij. Tijdens deze avond zal er door Videoclub Bruggert filmopnames gemaakt worden om de WAK in beeld te brengen. De repetities zullen gehouden worden op het clubgebouw van de Leo, aan de Geessinkweg 248 in Enschede.

Op 25 maart verzorgde de Koninklijke Enschedese Leo Harmonie enkele concerten op Koninklijke grond.

De Leo Harmonie ontving een uitnodiging vanwege haar Koninklijke ‘Predikaat’, om, samen met nog enkele andere Koninklijke orkesten, een concert te verzorgen in de tuinen van Paleis Soestdijk. In de heerlijke voorjaarszon van eind maart werden enkele concerten verzorgd, onder prachtige omstandigheden.